Omgeving

Met ons windpark werken wij aan een groene toekomst. Dat doen we door onze passie voor duurzaamheid te combineren met innovatieve technologieën. Alle windturbines worden uitgebreid getest. We letten goed op aspecten die invloed hebben op de leefbaarheid in omliggende woon- en werkgebieden.

Slagschaduw: ‘near-to-zero’

Als de bladen van een windturbine draaien terwijl de zon schijnt, ontstaat er slagschaduw. Bewoners kunnen dit ervaren als een knipperlichteffect en dat is vervelend. De systemen van onze windturbines houden de stand van de zon bij, of het nou bewolkt is of niet. Zo kunnen we vrij nauwkeurig berekenen welke windturbines op een zonnige dag stilgezet moeten worden. Op die manier werken we aan een ‘near-to-zero’-doel zodat omwonenden zo min mogelijk last hebben van slagschaduw.

Geluidsverwachtingsapp (ook voor slagschaduw)

Windturbines maken geluid, maar we willen de geluidsoverlast voor omwonenden zo gering mogelijk maken. Daarom hebben we de Geluidsverwachtingenapp gelanceerd. Binnen een straal van ongeveer twee kilometer van het windpark kun je per adres zien wat de geluidsverwachting is. Ook geeft deze app een inschatting van de slagschaduw en het weer voor de komende 48 uur. Gebruikers kunnen via de app doorgeven hoe zij het geluid of de slagschaduw van de windturbines ervaren. Je kunt de app downloaden via Google Play en App Store.