Op zaterdag 20 april 2019 organiseert Windplanblauw voor de tweede keer een Open Winddag. Die dag brengen we bezoekers op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom het windpark. Ook staan er excursies op het programma en organiseren we leuke activiteiten voor kinderen. De locatie (Kalverschuur, Swifterbant) ligt aan de Tulpenroute, wat goed uitkomt want diezelfde dag vindt de start en finish van de Tulpenloop eveneens bij de Kalverschuur plaats.

Divers programma
Tijdens de Open Winddag komen bezoekers alles te weten over het windpark en hoe ze hierin kunnen participeren (bijvoorbeeld door Vriend van Windplanblauw te worden). Het wordt een informatieve, maar zeker ook leuke dag waar ouders mét kinderen diverse activiteiten kunnen ondernemen.

Excursies
We organiseren gedurende de dag twee excursies; naar de windmeetmast waar een expert vertelt hoe de masten werken en waarom ze zo belangrijk zijn én een archeologische excursie die de bezoekers meer leert over de archeologische opgravingen in het projectgebied van Windplanblauw en hoe we hier binnen onze plannen rekening mee houden.

Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan zaterdag 20 april tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend een bezoek brengen en zich op een leuke manier laten informeren. Graag tot dan!