U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Foto dijk Noord-Oost FlevolandFoto dijk Noord-Oost Flevoland

SwifterwinT is ontstaan uit drie windverenigingen in deelgebied Noord; Vereniging Initiatief Windmolenpark Ketelmeerzoom, Vereniging Natuur Stroom Groep en Vereniging Windpark Rivierduingebied. SwifterwinT werkt in het gebied nauw samen met Nuon onder de naam Windplan Blauw.


Actueel:

 16-05-2017

Steun uit omgeving voor Windplan Blauw in Flevoland

> lees verder

 


 

 15-05-2017

Leden SwifterwinT tekenen hoofdovereenkomst  

Ondertekening overeenkomst door L. SipkensOndertekening overeenkomst door L. Sipkens

Lammert Sipkens tekende als eerste, daarna volgden meer dan honderd anderen.

  


  

03-05-2017

Tekensessie SwifterwinT

> lees verder 

 


 

29-04-2017

Nieuwsbrief SwifterwinT 

> lees verder

 


 

28-04-2017

Ruime meerderheid akkoord met overeenkomst SwifterwinT...

> lees verder

 


 

02-02-2017 

Definitief toetsingsadvies commissie MER

 > lees verder

 

Regioplan Wind definitief vastgesteld

Gepost 2016/07/14

Provinciale Staten hebben op 13 juli 2016 ingestemd met het Regioplan Wind. De gemeenteraden van Dronten, Lelystad en Zeewolde hadden al eerder ingestemd met het plan. Daarmee is het politieke proces rondom het Regioplan afgerond en kunnen initiatiefnemers aan de slag om nieuwe windparken te realiseren. Gedeputeerde Arie Stuivenberg vindt het belangrijk dat het Regioplan zo breed gedragen wordt. Hij is blij dat met dit plan duidelijke spelregels zijn neergelegd voor het aanleggen van windparken. Ook vindt hij het belangrijk dat de inwoners van Flevoland dankzij het Regioplan mee kunnen doen en mee kunnen profiteren van de Flevolandse windenergie. Stuivenberg vindt het wel jammer dat Provinciale Staten een beperking van de ashoogte van de molens op 120 meter heeft ingesteld.

Deelgebieden met specifieke zones

Het Regioplan Wind houdt in dat de huidige generatie windmolens vanaf 2020 wordt vervangen door nieuwere, efficiëntere molens. Hierdoor is het mogelijk om met de helft minder windmolens meer dan twee keer zoveel duurzame energie op te wekken dan nu het geval is. Zuidelijk en Oostelijk Flevoland zijn in het Regioplan Wind verdeeld in vier deelgebieden. In ieder deelgebied mag één initiatiefnemer aan de slag. In de deelgebieden zijn specifieke zones aangewezen voor de plaatsing van windmolens, maar per zone zal bekeken worden hoe en waar de molens geplaatst worden.

Bewoners kunnen profiteren

De inwoners van de gebieden waar de nieuwe windmolens komen te staan, kunnen investeren in deze molens en profiteren dan ook van de opbrengsten. Bewoners van het buitengebied nemen daarmee 'risicodragend' deel aan deze ontwikkelingen, bewoners van de kernen kunnen profiteren van de opgewekte energie zonder dat zij risico dragen.

>U kunt het regioplan inzien/downloaden onder 'Documenten'.